Visegrádi Árvák VII.

Visegrádi Árvák VII. nemzetközi találkozója

 

A projekt 2017 március és október között valósul meg.

 

A projektben tervezett nemzetközi találkozót ebben az évben szintén négy ország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország együttműködésében valósítjuk meg. Az előző találkozókhoz hasonlóan most is prioritást fog élvezni az állami gondoskodásban élő fiatalok sorsának pozitív irányba való elmozdítása a találkozók során. Emellett természetesen nagy hangsúlyt fogunk szentelni a visegrádi eszme, gondolat közvetítésére is minden országban. A találkozókat mind a négy országban meg kívánjuk szervezni, s azokon minden országból 8 fő fiatal és 2 fő kísérő vesz részt. A fiatalok a saját tapasztalataikat fogják megosztani, jó gyakorlatokról szereznek információkat, ismereteket kapnak az érdekérvényesítés, érdekképviselet témakörében. Célunk, hogy ezen találkozók során olyan egyéni és közösségi kompetenciák birtokába jutnak, melyek hosszú távon is életük alakulását szolgálják. Ezt pedig úgy történjen meg, hogy külföldi jó példákat is megismerjenek, megéljenek. A módszerek tekintetében előtérbe helyezzük a nem-formális pedagógiai módszereket, de hangsúlyt helyezünk a közösségfejlesztésre, csapatépítésre, valamint a kultúrára is.

 

A találkozókon a következő tevékenységek lesznek megvalósítva: nyitó konferencia, visegrádi workshop, kosárlabda bajnokság, kirándulás, táncház, íjászkodás, focibajnokság, röplabda, kézműves foglalkozás, közös tánc és zene, záró konferencia.

 

Célunk ezeken túlmenően, hogy a találkozók ténylegesen is a fiatalok javára forduljanak, s az itt megszerzett ismereteket hosszú távon a gyakorlatban is alkalmazni tudják majd.

 

A visegrádi gondolatot közvetítve a fiataloknak a visegrádi országok közti együttműködésről, az országok hagyományairól, szokásairól, történelméről is átadunk információkat.

 

Célunk ezeken túlmenően, hogy a találkozók ténylegesen is a fiatalok javára forduljanak, s az itt megszerzett ismereteket hosszú távon a gyakorlatban is alkalmazni tudják majd.

 

A fiatalokat minden országból 2 fő felnőtt kíséri, akik biztosítják azt is, hogy a célcsoport tagjai ne morzsolódjanak le és a találkozók között is tartsák egymással a kapcsolatot.

 

A projektet a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatja.